Wanneer mag ik een werknemer op staande voet ontslaan?

Ontslag op staande voet is een heel zwaar middel dat alleen in uitzonderlijke gevallen mag worden toegepast. De gevolgen voor een werknemer zijn erg groot, en na een ontslag op staande voet wordt u als werkgever dan ook vaak geconfronteerd met protest van de ontslagen werknemer die daarbij in de meeste gevallen ver zal gaan om het ontslag ongedaan te maken. Een procedure is niet zelden het gevolg van een ontslag op staande voet.

De wet somt een aantal gevallen op waarin ontslag op staande voet gegeven mag worden. Grofweg moet gedacht worden aan de meeste misdrijven, zoals diefstal, maar ook mishandeling, belediging en oplichting. Bij herhaling te laat komen en werkweigering zijn ook reden voor ontslag op staande voet. In veel gevallen zal er sprake zijn van de spreekwoordelijke druppel die de emmer doet overlopen.

Een extra moeilijkheid wordt gevormd door het feit dat een ontslag op staande voet onmiddellijk na het ontdekken van het gebeuren moet worden gegeven. Rustig een paar dagen nadenken en intussen de werknemer verder laten werken, heeft in de meeste gevallen tot gevolg dat het ontslag op staande voet niet geldig is.

Als u twijfelt, heeft u een adviseur nodig die u razendsnel kan laten weten wat u wel of juist niet moet doen.

Terug naar Veelgestelde vragen